Paras proteiinijauhe


Mikä on paras proteiinijauhe?

 

Proteiinijauhetta valitessa on hyvä kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin. Tietenkin itse jauheen proteiinipitoisuuteen mutta myös sen sokeripitoisuuteen eli hiilihydraattipitoisuuteen. Nämä pitoisuudet voivat vaihdella paljonkin.

Hinta on myös usein tärkeä tekijä, mutta kannattaa huomioida, ettei edullisin vaihtoehto ole välttämättä kaikkein laadukkain eikä tehokkain. Hintaan vaikuttaa muun muassa se kuinka paljon tuotteessa on itse proteiinia sekä sokeria ja mahdollisia lisäaineita.

Paras proteiinijauhe riippuu monista tekijöistä, kuten yksilön tavoitteista, ravitsemustarpeista, ruokavalion mahdollisista rajoituksista ja omista mieltymyksistä. Tärkeintä on valita proteiinijauhe, joka sopii juuri omiin tarpeisiin ja joka on laadukas sekä toki hyvänmakuinen.

Huomioitavia asioita proteiinijauheen valinnassa

 • Proteiinin laatu: Etsi proteiinijauhetta, joka sisältää laadukasta proteiinia, kuten heraproteiinia, kaseiinia tai soijaproteiinia. Nämä proteiinit ovat hyvin imeytyviä ja sisältävät kaikkia välttämättömiä aminohappoja.
 • Ainesosien laatu: Tutki proteiinijauheen ainesosaluetteloa ja varmista, että se sisältää vain korkealaatuisia ainesosia ilman turhia ylimääräisiä lisäaineita tai täyteaineita.
 • Makuvaihtoehdot: Valitse maku, joka sopii sinulle parhaiten, jotta nautit proteiinijuomastasi ja haluat käyttää sitä säännöllisesti.
 • Ravintosisältö: Tarkista proteiinijauheen ravintosisältö ja varmista, että se tarjoaa riittävästi proteiinia ja sinun tarpeisiisi sopivasti hiilihydraatteja ja rasvaa. Valintaan vaikuttaa tavoitteesi, esimerkiksi onko se lihasten kasvattaminen vai painonhallinta.
 • Luotettavuus ja maine: Valitse tunnettuja ja luotettavia tuotemerkkejä, jotka ovat saaneet hyviä arvosteluja ja jotka ovat läpäisseet laadunvalvontatestit.

Muistathan myös, että proteiinijauhe ei ole välttämätöntä, jos saat tarpeeksi proteiinia ruokavaliostasi, kuten lihasta, kalasta, kananmunista, pähkinöistä ja/tai palkokasveista. Parasta on aina pyrkiä saamaan suurin osa ravinteista monipuolisesta ja tasapainoisesta ruokavaliosta. Ennen uuden ravintolisän lisäämistä voi olla myös tarpeen keskustella asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos sinulla on olemassa olevia terveysongelmia tai ruokavaliorajoituksia.

Miksi voisi olla tarpeen käyttää proteiinilisää?

Proteiinijauhetta käytetään usein kuntoilun yhteydessä monista syistä.

 • Lisäproteiinin saanti: Proteiinijauhe on kätevä ja helppo tapa lisätä proteiinin saantia, mikä on tärkeää lihasten kasvun ja palautumisen kannalta erityisesti voimaharjoittelun tai kestävyysurheilun yhteydessä. On tutkittu, että noin tunnin sisällä treenin jälkeen nautittuna proteiini on tehokkaimmin lihasten hyödynnettävissä lihasten kasvua ajatellen.
 • Tehokas palautuminen: Harjoittelun jälkeen proteiinin nauttiminen auttaa lihaksia palautumaan ja korjaamaan mikrovaurioita, jotka syntyvät harjoittelun aikana. Proteiinijauheen nauttiminen heti harjoituksen jälkeen voi nopeuttaa palautumisprosessia.
 • Helppo ja nopea ravinnon saanti: Proteiinijauhe on kätevä vaihtoehto silloin, kun et voi saada tarpeeksi proteiinia ruoasta tai kun tarvitset nopean ja helpon proteiinilähteen esimerkiksi kiireisen päivän aikana.
 • Painonhallinta: Proteiini auttaa kylläisyyden tunteen ylläpitämisessä ja voi siten tukea painonhallintaa.
 • Ruoansulatuksen helpottaminen: Proteiinijauhe voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka kamppailevat ruoansulatuksen kanssa tai joilla on vaikeuksia sulattaa suuria määriä ruokaa kerrallaan, koska se tarjoaa hyvän ja helposti sulavan proteiinilähteen.

Parhaiten imeytyvä proteiinijauhe?

Parhaiten imeytyvä proteiinijauhe riippuu monista tekijöistä, kuten yksilön ruoansulatusjärjestelmästä, aineenvaihdunnasta ja mahdollisista ruokavaliorajoituksista, mutta alla lueteltu proteiinijauheita, joiden tiedetään olevan hyvin imeytyviä.

 • Heraproteiini: Heraproteiini on yksi suosituimmista proteiinilisistä ja se on tunnettu juuri erittäin hyvästä imeytyvyydestään. Se sisältää nopeasti sulavia proteiinifraktioita, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon erityisesti harjoittelun jälkeiseen aikaan, kun nopea proteiinin saanti on tärkeää palautumisen kannalta.
 • Hydrolysoitu heraproteiini: Tämä on prosessoitu muoto heraproteiinista, jossa proteiini on pilkottu entistä pienemmiksi osiksi. Pilkkomisen vuoksi se imeytyy vielä nopeammin kuin tavallinen heraproteiini.
 • Kaseiiniproteiini: Kaseiiniproteiini on hitaammin sulava proteiinin muoto, joka hajoaa hitaasti, mutta tarjoaa kestävän proteiinin lähteen. Se voi olla hyödyllinen esimerkiksi yötä vasten nautittavaksi proteiiniksi tai pitkien aikavälien aikana aterioiden välillä.
 • Kananmunaproteiini: Munaproteiini on proteiini, joka sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja imeytyy kohtalaisen hyvin.
 • Soijaproteiini: Soijaproteiini on kasvipohjainen proteiinin lähde, joka sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Se imeytyy hyvin ja sopii hyvin erityisesti kasvissyöjille ja vegaaneille.
Scroll to Top